• slide_01.jpg
  • slide_02.jpg
  • slide_03.jpg

Híreink

Vöröskereszt 48. elsősegélynyújtó verseny megyei forduló Tatabányán

A Gimnázium csapata május 18-án, szombaton a tatabányai Vértes Centerben megrendezett 48. elsősegélynyújtó verseny megyei fordulóján vett részt. Nagyon örülünk annak, hogy a tapasztalatszerzés mellett a negyedik helyet értük el.

A csapattagok két osztály tanulói. A 9. B osztályból jöttek: Bagó Liliána, Simonek Renáta, Szabó-Czimbalmos Evelin, Vozák Tímea, valamint a 10. B osztályból Vig Anna.

A felkészülésben a csapatot segítette: Pásztor Anita, iskolánk védőnője.
Nagyon köszönjük a felkészítést. Továbbá köszönjük szépen az iránymutatást Reich Zoltánnak.

A következő tanévben ismét megmérettetjük tudásunkat.

vk20190520

Elsősegély verseny

Az egészség hetében fellelkesedve a Gimnázium 5 tanulója részt vett a Vöröskereszt által szervezett 48. Elsősegély versenyen; május 03-án Esztergomban. A versenyzők a 9. B osztály tanulói: Csuport Ákos, Juhász Antónia, Simonek Renáta,Szabó-Czimbalmos Evelin és Vozák Tímea. A részvétel célja elsősorban a tapasztalatszerzés volt. A feladatok életszerű baleseti helyszínek voltak, ahol néha komoly problémákat okoztak a hozzátartozók szerepét játszó "színészek". Csapatunk sikeresen bejutott a megyei fordulóba, amelyet május 18-án rendeznek Tatabányán. 

A felkészülést lelkesen folytatjuk.

ev20190507

Ballagás 2019.

   A ballagás mindig örömteli és fájdalmas pillanat is egyben. Idén 85 végzős diák búcsúzott május 4-én a gimnáziumtól, tanároktól és diáktársaktól.

   A meghitt pillanatot a borongós idő sem ronthatta el: az iskolát virágözön díszítette a ballagók tiszteletére. A 11. és 12. évfolyamosok búcsúbeszéde után, Lőrincz Lívia igazgató asszony szólt a végzősökhöz. A műsor színvonalát emelte Hódi Erik 11. a osztályos tanuló versmondása, Jácint Vanessza 11. b osztályos tanuló fuvolajátéka és Nagy Panna 12. c osztályos tanuló éneke.

   Sok sikert kívánunk végzőseinknek az érettségihez!

b20190506

Német projektdélután

Április végén rendeztük meg gimnazistáink segítségével a német projektdélutánunkat, amin 6 általános iskola 10 csapata vett részt. A vendégdiákoknak 10 állomáson izgalmas feladatokat kellett megoldaniuk. Volt zene-, mese-, rejtvény-, ügyességi-, és országismereti állomás is. A Goethe Intézet játékötletei és ajándéktárgyai nagyon tetszettek mindenkinek.

"Es hat jedem Spaß gemacht."

np20190503

Megyei Atlétika Diákolimpia

Április 29-én került megrendezésre a Megyei Atlétika Diákolimpia verseny, a tatai edzőtáborban.

A Zsigmondy Gimnáziumot egy fő, Sovány Erhard 12.B osztályos tanuló képviselte.

Két versenyszámban, 100m és 400m-es síkfutásban indult. Rossz időjárás ellenére nagyszerű eredményeket ért el.

400m-en profi sportolókat megelőzve I. helyen futott be, 100m-en a IV-ként érkezett célba.

Teljesítményére nagyon büszkék vagyunk!

Felkészítő tanárok: Osvald Zsanett - Hajnal Zoltán

mdo20190503

2018. szeptember 22.-én a Zsigmondysok látogatást tettek az etyeki Korda Filmparkban. A program során bepillantást nyertek a „kulisszák mögé”: a filmstúdió működéséről, filmes trükkökről és a filmipar működéséről szerzett ismereteket a továbbiakban jól hasznosíthatják a médiaismeret órákon.

fv20180925