• slide_01.jpg
  • slide_02.jpg
  • slide_03.jpg

Híreink

Gratuláció

Thot Martina, iskolánk 12.a osztályos tanulója az Író-Deák Vers- és Novellaíró Pályázaton a 14-18 évesek novella kategóriájában I. helyezéstért el.
A megmérettetésen négy kategóriában 415 pályázó indult, összesen több
mint kétezer pályázattal. Gratulálunk!

tm

SULIBULI A ZSIGMONDYBAN

2018.április 13-án pénteken BAZI NAGY DOROGI LAGZI keretében bulizhattak a diákok. Az est nyitásaként a 12. A osztály újra előadta szalagavatós táncát, majd a hangulatfelelős 10.évfolyamosok flashmobbal csábították a vendégsereget táncra. A bátrabbak még örök hűséget is fogadhattak párjuknak, a szerencsések pedig értékes tombolanyereményekkel térhettek haza. Ezúton is köszönjük a sok szülői segítséget, ami támogatói jegy, süti, szendvics vagy egyéb felajánlás formájában járult hozzá a buli sikeréhez.

sulibuli201804

Digitális témahét a Gimiben

Április 9-én a 10. és a 11. évfolyamosok Tatára látogattak, hogy a Digitális Témahét keretein belül a Tattami kalandjáték-applikációval bejárják egy elképzelt történet helyszíneit. Az app egyesíti a helyszínekhez fűződő legendák és rejtvények izgalmas világának valamint egy időutazás újszerű élményét. A történet hőse Baktai Boldizsár, akinek utazása, bukása és megmenekülése attól válik valódivá, hogy kézzelfogható emlékek és izgalmas látnivalók során vezet keresztül Tatán a történet, amely nem enged el, míg titkát meg nem fejtjük a séta végén.

A kihívást Ipolyi Blanka csapatkapitány és csapata teljesítette elsőként.

dth2018

Meglátogattuk az esztergomi Babits Mihály Emlékházat

2018. április 10-én a költészet napja alkalmából diákjainkkal meglátogattuk az esztergomi Babits Mihály Emlékházat, ahol G. Tóth Franciska irodalmi muzeológus vezetésével megelevenedett előttünk a magyar irodalom jelentős alakjának munkássága és magánélete. Egy interaktív bevezető játék után megismerhettük a ház titkait, ahol a család kora tavasztól késő őszig időzött. A legvégén megkoszorúztuk az esztergomi Babits-kutatók tiszteletére állított emlékkövet. Így tisztelegve iskolánk egykori tanárára dr. Bodri Ferenc irodalomtörténész, művészeti író példaértékű munkássága előtt, remélve, hogy ezzel egy új hagyományt is teremtettünk iskolánkban.

20180410 Babits honlapra web

.