• slide-efop-1.8.5-17_uj.jpg
  • slide-efop-4.1.3-17_uj.jpg
  • slide-zsigmondy50.jpg
  • slide_03.jpg

Híreink

Tájékoztatás

FELVÉTELI tájékoztató / avagy hogyan tovább?

Jelentkezni a központilag kiadott jelentkezési lapon lehet 2020. 02. 19-ig.

A központi jelentkezési lap mellé kérjük, csatolják a 2020. 01. 18-án megírt írásbeli felvételi vizsga „Értékelő lap”-ját vagy annak másolatát.

Feladatellátási hely (FEH) kódja: 001

2020/21-es tanévben indítandó tanulmányi területek:

  • 0001 magyar-angol két tanítási nyelvű képzés
  • 0002 emelt angol nyelv
  • 0003 emelt informatika
  • 0004 katonai-, belügyi rendészeti orientáció.

Német nemzetiségi helytörténeti vetélkedő

2019. november 26-án gimnáziumunk lelkes kis csapata (Jácint Vanessza, Vitek Viktória 12.b., Ábrahám Noémi, Katona Noémi 11.a., Kriszeg Nóra és Hubácsek Péter 10.a) újra részt vett a Dorogi Német Nemzetiségi Önkormányzat által szervezett helytörténeti vetélkedőn, ahol 2. helyezést értünk el. A verseny előtt ellátogattunk a dorogi német nemzetiségi tájházba, majd megnéztük a Hősök terén található Hűség emlékkövet, amiről beadandó dolgozatot készítettünk. Sok érdekes információval gazdagodtunk a felkészülés során a dorogi német nemzetiségről.
Jövőre újra megyünk!

nem nem hely vet 2019

Zsigmondy szalagavató

2019. december 6-án a Zsigmondy Vilmos Gimnázium ünneplésre hívta végzős diákjait és családjaikat. A szalagavató minden diák életében egyszeri, megismételhetetlen esemény. Abban a reményben tűztük fel a szalagot, hogy büszkén és felelősségteljesen fogják tanulóink vállalni a Zsigmondys közösséghez tartozás jelét.
A szalagtűzést követően diákjaink ünnepi műsorral örvendeztették meg szüleiket, tanáraikat és a megjelent vendégeket. A hagyományoknak megfelelően keringővel kezdődött a műsor, majd a régi bulik jellegzetes táncaira nosztalgiázhattak a jelenlévők.
A végzős osztályok videó-összeállításával betekintést nyerhettek a vendégek abba, miként is élték diákéveiket tanulóink.
Az ünnepség folytatásaként a művelődési ház báltermében diákjaink felkérték szüleiket egy keringőre, majd kellemesen beszélgethettek családtagjaikkal és tanáraikkal.

(fotó: Juhász Sándor)

FKI 6948

Krókusz projekt – emlékezés a Zsigmondyban

A holocaust gyermek áldozatairól, iskolás társainkról emlékeztünk a Krókusz projekttel, melyhez ebben a tanévben iskolánk is csatlakozott.

Mindazokért, akik ebben a szörnyűséges időszakban vesztették életüket ültettük az emlékezés krókusz hagymáit.

A projektet faliújság összeállításával kezdtük, majd osztálytermi megemlékezéssel folytattuk, végül pedig elültettük a 12. B osztállyal a krókuszokat a Zsigmondy pihenőhely mellett. 

k20191115

Meghívással a Parlamentben

2019. november 11-én a Gimnázium 12.A. osztályának tanulói parlamenti látogatáson vehettek részt iskolánk egykori diákja, Nunkovics Tibor képviselő úr vendégeként. Így nem csak a "szokásos" turistaútvonalat járhatták be, hanem a Szent Korona megtekintése mellett láthatták az Országház "rejtettebb" részeit is, és a karzatra feljutva belepillanthattak az Országgyűlés munkájába.
A fantasztikus élményt és a lehetőséget ezúton is köszönjük a képviselő úrnak. 

p20191112

.