• slide-efop-1.8.5-17_uj.jpg
  • slide-efop-4.1.3-17_uj.jpg
  • slide-zsigmondy50.jpg
  • slide_03.jpg

Híreink

ZSIGMONDY nyomában - Emléktúra

A Zsigmondy Emléktúra kisebb részét külön buszjárattal tettük meg, jelentős részét gyalog. Első állomásunk Annavölgy volt. A Polgármester Úr és kollégája részletes tájékoztatót tartottak a faluban folyó szénbányászatról, külön hangsúlyt helyezve iskolánk névadójának; Zsigmondy Vilmosnak a munkásságára. Gyalogosan kerestük fel a Zsigmondy tárlót és a bányamérnök lakóházát, majd az emlékműnél koszorút helyeztünk el. Útravalóul „bányász reggelit” kaptunk; zsíros kenyér hagymával, szalonnával. Innen az utunk a Sárisápi temetőbe vitt, ahol Gurin Julianna iskolánk nyugdíjas pedagógusa emlékezett a bányaszerencsétlenség áldozataira, a diákok koszorút helyezek el a sírköveknél. Majd a XII-es aknához gyalogoltunk; Sárdi Éva nyugdíjas pedagógus, iskolánk egykori tanítványa idézte fel a régi időket. A túránk a Csolnoki Bányász Múzeum megtekintésével fejeződött be, ahol egy nagyon gazdag gyűjteményt mutattak be.

Gyönyörű időben, nagyon lelkes, nagytudású emberekkel töltöttük az egész napot.

Köszönetünket fejezzük ki a Dorogi Szénmedence Kultúrájáért Alapítvány kurátorainak, akik hozzájárultak a Zsigmondy Emléktúra megvalósításához.

zset20190916

Zsigmondy emlékhely átadó a Gimnáziumban

A Dorogi Szénmedence Kultúrájáért Alapítvány anyagi támogatásával a Gimnázium zsibongójában Zsigmondy emlékhelyet alakítottunk ki.

A vitrinekben iskolánk névadójához kapcsolódó dokumentumok kerültek elhelyezésre. A Zsigmondy címert Borzók Anikó (keramikus) iskolánk régi tanulója készítette el. A 9. évfolyam tanulói ünnepi műsora hangzott el a kiállítás megnyitón.

zseh20190916

A Bányásznap zárórendezvénye; Koszorúzás a Zsigmondy Vilmos szobornál

A Zsigmondy Gimnázium diákjai előadásukban bemutatták Zsigmondy munkásságát.

Dankó József alpolgármester úr több új, érdekes  információval  tartotta meg az ünnepi beszédét.

Az OMBKE Dorog koszorúját Solymár Judit, Pados József és Dr. Korompay Péter helyezte el a Zsigmondy szobornál.

kk20190909

GÓLYATÁBOR A ZSIGMONDYBAN

Az új tanévet idén is a kilencedikesekre koncentrálva kezdtük meg: augusztus végén két napos gólyatáborban ismerkedhettek egymással, az iskolával, leendő felsőbb éves társaikkal és tanáraikkal. A katonai témájú táborban a feladatok próbára tették az ifjú gólya-közlegényeket, de végül minden szakasz sikeresen elvégezte a kiképzést. 

Sok sikert, élménydús gimnáziumi éveket kívánunk kilencedikes tanulóinknak!

gt20190906

Tájékoztatás

Tanévnyitó és tankönyvosztás:

2019.09.02. (hétfő) 8:00

.