• slide-efop-1.8.5-17_uj.jpg
  • slide-efop-4.1.3-17_uj.jpg
  • slide-top-7.1.1-16.jpg
  • slide-zsigmondy_emlekkonyv.jpg
  • slide_03.jpg

Híreink

Kommentár nélkül

 

Richter támogatás

A 120 éves Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Nyrt. Dorogi Fióktelepe újabb támogatással segítette közoktatási intézményeinket. December 2-án a Zsigmondy gimnázium kémia termében adta át Garai Zoltán főmérnök a 600 ezer Ft értékben megvásárolt, a kémia, fizika és a biológia oktatását segítő taneszközöket Lőrincz Lívia igazgatónak.

Az intézményvezető köszönetét fejezte ki a nagyértékű eszközök adományozásáért. Elmondta, hogy az idén 30 éve alapított Pro Scola Nostra iskolai alapítvány alapítói közül a Richter-gyár az a kiemelt támogató, amely minden évben segíti az alapítvány működését.

Garai Zoltán főmérnök a diákoknak elmondta, bízik abban, hogy a természettudományokban a kísérleteket támogató eszközök sok fiatalnak jelentenek majd élményszerű tanulást, amelyet a későbbiekben vállalatuk is kamatoztathat.

richter tamogatas 2021 web1

Búcsúzunk

belecz laszlo bucsu 2021 web

Zsigmondy Festőtábor Kiállítás 2021

Idén nyáron is megrendezésre került a Zsigmondy festőtábor. Hagyományosan az esztergomi Duna partján festettek a diákok, Partos-Nagy Eszter művész-tanár vezetésével. A hangulatos 5 alkotói napon készült képekből nyílt kiállítás a Gimnáziumunkban. A megnyitón megcsodálhatták az érdeklődők a vászonra festett olajfestményeket, melyek egytől egyig a szabadban készültek.    

A kiállítás november 20-ig megtekinthető.

20211109 kiallitasmegnyito1

1956. 11. 04.

November 4-én az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének emléknapján 12. évfolyamos tanulóinkkal rendhagyó történelem órán vettünk részt. Vendégünk Murányi Levente volt, aki gimnazistaként a forradalom eseményeinek sűrűjébe csöppent és aktív részesévé vált. Nagyon érdekes volt hallgatni, ahogy elbeszélte az eseményeket saját szemszögéből. Érzékletesen hozta közel a mai kor fiataljaihoz az 1950-es évek Magyarországát, a forradalom hangulatát és a Korvin-közben átélt eseményeket. A diákok kérdései nyomán kiderült, hogyan változtatták meg életét és milyen kalandos életút kezdetét jelentették vendégünk számára az átélt események. Arról is átfogó képet kaphattunk, hogy egy átlagember életében hogyan tükröződnek vissza a történelem sorsfordító eseményei. Tanár és diák előtt egyformán elevenedett meg és vált kézzelfoghatóvá az, ami máskor csak a történelemkönyvek lapjain hever előttünk.

Kamasz fejjel 56 ban

.