Híreink

Zsigmondy Projektnap

Élményekben gazdag napot tölthettek együtt a tanulók a Zsigmondy Projektnap keretében. A színes programok sorozata a retró jegyében indult.

A diákokat, fiatal koruk ellenére, hihetetlen lelkesedéssel ragadta magával az elmúlt korok szelleme. Az épület falai közé lépve egy időutazás részeseivé válhattak: a folyosókon megjelent a 70-es és a 80-as évek divatja, a hangszórókból a kor legemlékezetesebb zeneszámai szóltak. Az osztályok egymással versengve ismerték fel a dalokat, majd vidám táncot rögtönöztek a zenére. Ezt bicikliverseny követte, ahol a legrégebbi példány egy 1957-ből származó kerékpár lett. A limbóverseny izgalmai közepette pedig a hangulat már fergetegessé fokozódott.

A program következő részében a 9. évfolyamosok avatása zajlott. A vicces feladatok ugyan próbára tették a gólyák ügyességét, de az osztálytársak hangos bíztatása átsegítette őket a nehézségeken.

A Projektnap zárásaként egy időkapszula került elhelyezésre, majd serénykedő diákokkal telt meg az iskola udvara, akik nagy lelkesedéssel szépítették a környezetüket: gazoltak, gereblyéztek, metszették és öntözték a növényeket.

pn20200928

Emlékkönyv átadó

A Zsigmondy 50! rendezvény sorozat tavaszi eseménye lett volna az Emlékkönyv- és a Bodri sarok átadója. Sajnos ezt a járványhelyzet miatt nem lehetett akkor megvalósítani.

Dorog város képviselőtestülete a TOP-7.1.1 Civil Akciók a Kultúráért, környezetért, közérzetét című helyi felhívásra benyújtott pályamunkákat támogatta, ezzel segítve elképzeléseink megvalósulását.

A rendezvényen először régi kedves kollégára, tanárra, kutatóra: dr. Bodri Ferencre emlékeztek a résztvevők, majd átadásra került a róla elnevezett „Bodri sarok”, ahol íróasztalán és polcán könyvei sorakoznak. G. Tóth Franciska a Babits Villa Múzeum Igazgatóasszonya dr. Bodri Ferenc Babits Mihállyal kapcsolatos munkásságáról tartott előadást

A rendezvény második részében az Emlékkönyv szerkesztőjével: Szabó-Berghauer Zoltánnal beszélgetett Soós Tibor írótanár.

A program zárásaként az Igazgató Asszony kérte, hogy lapozzanak bele az Emlékkönyvbe, és vigyék magukkal. Reményét fejezte ki, hogy sokaknak kedves emlék lesz, a benne foglaltakat hosszú időre megőrzik, és könyvespolcaikról időről időre leemelik.

Mindkét programot állófogadás zárta.

20200907 konyvbemutato collage web

Zsigmondy dombormű átadó ünnepség

Szeptember 4-én, a Gimnázium főbejáratánál Zsigmondy dombormű avató ünnepségre került sor. A dombormű a Dorogi Szénmedence Kultúrájáért Alapítvány támogatásával készült, amely Partos-Nagy Eszter művésztanár tervező és kivitelező munkája. A 72 x 62 cm-es gránit lapba mélyített, bronzosított terrakotta emléktáblát Dr. Völner Pál államtitkár úr, Glevitzky István az Alapítvány kuratóriumi elnöke és az iskola igazgatója leplezték le.

20200904 dombormu collage web2

Újabb vizesblokkok felújítása a Gimnáziumban

Az online oktatás ideje alatt; a dorogi Önkormányzat felajánlását követően kezdődött meg a Zsigmondy Vilmos Gimnáziumban a földszinti vizesblokkok teljeskörű felújítása. 50 éves vezetékek, szaniterek és burkolatok cseréjére került sor. 2019 nyarán a dorogi Baumit Kft. támogatásával a II. emeleten már megtörtént a felújítás.

Köszönjük az önkéntes támogatását a Polgármester Úrnak és a Dorogi képviselőtestületnek a Gimnázium alkalmazottai és tanulói nevében.

fsz wc collage web

Tanévzárás

Tanévzárás (bizonyítvány másolatok átvétele): 06. 24. (szerda)

Osztály Időpont Hely
9. a 9:00-   9:30

sportudvar (eső esetén:

fsz. 1.

9. b 9:30-10:00

sportudvar (eső esetén:

fsz. 1.

10. a 10:00-10:30

sportudvar (eső esetén:

fsz. 1.

10. b 10:30-11:00

sportudvar (eső esetén:

fsz. 1.

11. a 11:00-11:30

sportudvar (eső esetén:

fsz. 1.

11. b 11:30-12:00

sportudvar (eső esetén:

fsz. 1.