Repülő Iskola- szárnyaló matematika a dorogi gimnáziumban

A matematika iránt érdeklődő kilencedikes diákok A Gondolkodás Öröme Alapítvány „ Repülő Iskola” programja jóvoltából egy 3 órás, rendhagyó, kedvcsináló foglalkozáson vettek részt október 20-án az iskolánkban.

Az alapítvány legfontosabb célja, hogy megtanítsa gondolkodni a gyerekeket, tanáraik a felfedező matematika oktatás hívei. A matematika iránt érdeklődő kilencedikes diákjainknak és iskolánk matematika tanárainak most lehetősége adódott ennek a tanítási stílusnak a rejtelmeibe betekinteni, megtapasztalni, hogy hogyan lehet a matematika egyszerre szép és szórakoztató is akár.

Szűcs Gábor vezetésével a gyerekek párban gondolkodhattak különböző, logikus gondolkodást és leleményességet igénylő feladatokon, például: mázzal bevont csoki torta igazságos szeletelésén, számpiramisok felépítésén, vagy tuti nyerő stratégia kidolgozásán egy pálcikás párbaj játékban. A diákok ötletelései és felvetődött kérdései alapján formálódott szabadon az óra, szárnyalhatott a fantázia a megoldások felé. A csoportos felfedezés örömével megtapasztalták a matematika játékos és gondolkodó arcát.

A tehetséges diákoknak lehetősége lesz tavasszal folytatni Budapesten a foglalkozásokat, akik az alapítvánnyal kapcsolatban maradnak, intenzív, akár két és fél éven át tartó tehetséggondozáson vehetnek részt 2024 tavaszától.

20231020 repuloiskolaprogram