Híreink

Tájékoztatás

Kedves Szülők! Kedves Tanulók!
Tájékoztatásul nyújtjuk a következőket:

  • a nyári szünetben minden szerdán ügyeletet tartunk 8.30-14.00-ig
  • a pótvizsgák napjai: 2018.augusztus 27-28. Az érintett tanulók az iskola internetes oldalán találják majd meg a részletes tájékoztatást
  • az első tanítási nap 2018. szeptember 03
  • tanévnyitó ünnepség 2018. szeptember 03. 8.00 óra (megjelenés ünnepi öltözetben)
  • ebédbefizetés szeptember hónapra (az első ebédelés időpontja szeptember 10. hétfő): 2018. szeptember 03-05. (helye: Titkárság, ideje: nagyszünetek)
  • ebédbefizetés október hónapra: 2018. szeptember 17-19. (helye: Titkárság, ideje: nagyszünetek)
  • a tankönyveket szeptember első két tanítási napján osztjuk ki.

A nyári szünetre jó pihenést, jó kikapcsolódást kívánunk.

Ovisok a Gimiben

A „Menő menza” pályázat egyik programja bonyolódott június 6-án az iskolában. A Hétszínvirág óvodásait láttuk vendégül, akik bebizonyították, hogy nagyon sokat tudnak az egészséges táplálkozásról, jól ismerik a gyümölcsöket és a zöldségeket. Majd közös játék, gyümölcs- és ivólé kóstoló következett. A rendezvény sikerét bizonyította a lelkes ovisok éneke:

„Nem, nem , nem,

nem megyünk mi innen el!”

ovisok

Nemzeti Összetartozás Napja

2018.06.04-én, a nemzeti összetartozás napja alkalmából, Gimnáziumunk tanulói az épület körüli élőlánccal emlékeztek meg a trianoni békediktátum 98. évfordulójáról, és arról, hogy a szétszaggatottság ellenére is egy és egységes a magyar nemzet.

non20181

non20182

Köszönet

A Pro Schola Nostra Alapítvány köszöni az 1 %-os támogatásokat.

Kovács Lajosné

Kuratórium elnöke

Támogatott pályázatok

A Dorogi Égetőmű Környezetfejlesztő Közhasznú Alapítvány által kiírt környezettudatossághoz és egészségneveléshez kapcsolódó pályázatán a Gimnázium 2 pályamunkája támogatást kapott.

A támogatás segítségével sporteszközöket tudunk vásárolni közel 200.000-Ft értékben, ezekkel változatosabbá tudjuk tenni diákjaink sportolását.

A másik projekt közel fél millió Ft-jával közelebb jutunk a Szabadtéri Zsigmondy Pihenőhely megvalósításához. A Zsigmondy ivókút elkészült, most pedig a fedett pavilont tudjuk megvásárolni.

Köszönjük a Dorogi Égetőmű Alapítványának támogatását.

tp20180525

„Hazámat szolgálom”

A Gimnázium első alkalommal vett részt a „Hazámat szolgálom” elnevezésű katonai ifjúsági csapatversenyen Székesfehérváron. Az országból 12 csapat jelent meg az eseményen, amelyen Csicsmann Lilla (11.b), Bodoni Bence (11.b), Kiszely Kevin (9.b) és Bojtor Dániel (9.b) tanulók képviselték az iskolát. Több díjat is elhoztunk: a legsportosabb csapat, a legjobb lövő és a legjobb kézigránát hajító. Összesítésben a 6. helyen zártunk. Felkészítők Hajnal Zoltán és Kismóni János tanárok voltak. Jövőre is meghívást kaptunk, és külön lánycsapattal is szeretnénk részt venni a versenyen.

hsz201805

Együttműködés a Gimnázium és a Magyar Honvédség között

2018. május 14-én ünnepélyes keretek között együttműködési megállapodást írt alá a Gimnázium és a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnoksága.

Az együttműködésben kifejeztük azon szándékunkat, hogy a haza iránti szolgálatra elkötelezettek nevelésében, oktatásában részt veszünk, ezzel is népszerűsítve a katonai pályát. Az intézmény vállalja; az oktatáshoz szükséges infrastrukturális háttér biztosítását, a katonai szervezetek megjelenését az iskolai rendezvényeken és a Honvédség részéről érkező információk továbbítását a fiatalok felé.

hm201805

Felvidéki tanulmányút

A Gimnázium „Békés háború” nevű csapata (a 10.A osztályból Bihari Balázs, Fésűs Dávid és Vaszkán Dávid) a Múltunk határok nélkül elnevezésű helytörténeti vetélkedőn elért eredményeként részt vehetett felvidéki utazáson az egykori párkányi járásban. A többi résztvevő diákkal közösen felkeresték bátorkeszin a millenniumi (később I. világháborús) emlékművet és gróf Pálffy Antal síremlékét. Zselizen meglátogatták Franz Schubert egykori lakószobáját (a mester 1818-ban és 1824-ben tanította ott az Esterházy csemetéket), felkeresték az Esterházy család kastélyát és mauzóleumát, sőt még egy szelet Sacher-torta is belefért (a cukrászmester ugyanis Schuberttel egy időben szolgált szintén az Esterházyaknál).

fk201805