Híreink

Fogadóóra

2017. 11. 15-én (szerda) 16:30 perckor fogadóórát tartunk!

Vig Attiláné Gerda, Berecz Klára és Harmat Eszter tanárnők hivatalos távolléten vannak, ezért velük egyénileg lehet egyeztetni vagy a kiírt időpontokban kell őket megkeresni:

Harmat Eszter          2017.11.15.    8:00-10:30
Vig Attiláné Gerda    2017.11.16.    9:00-11:30
Berecz Klára            2017.11.16.   16:30-18:00

Várjuk a kedves szülőket!

 

Nyilt nap

A Zsigmondy Gimnázium 2017. 11. 08-án tartotta hagyományos nyílt napját. Az érdeklődő diákok a profilunknak megfelelő nyílt órákon vettek részt, majd bele kóstolhattak egyéb tantárgyakba is. Több mint 160 tanuló ismerte meg a következő tanévi ajánlatunkat. A szülőket 17 órától vártuk a Művelődési házban, ahol részletes tájékoztatást kaptak a képzéstípusainkról. A nyílt nap sikerét reméljük a beiskolázási adataink is tükrözik majd.

nyn201711

Tájékoztatás

Tisztelt Szülők! Tisztelt Tanulók!

A felvételi előkészítőkre túljelentkezés miatt már nem tudjuk elfogadni a jelentkezési lapokat.

Megértésüket köszönjük!

Halloween

A szünet előtti utolsó napot egy változatos Halloween programmal zártuk. A lelkes szervezők szabaduló szobával, "szellemidézéssel" és bátorságpróbával várták a diákokat. Mindeközben a gyertyákkal kivilágított iskolaépületben egy "pszichopata gyilkos" garázdálkodott, kinek kilétéről a feladatok során kaptak információkat a résztvevők. Az izgalmakat a tombolasorsolás után egy közös bulival vezettük le.

hw2017

Sírgondozás

A Zsigmondy Vilmos Gimnázium 10. évfolyamos tanulói Soós Tibor tanár úr vezetésével idén is ellátogattak a Kerepesi úti temetőbe és megkoszorúzták iskolánk névadójának, Zsigmondy Vilmosnak a sírját. A sírgondozás után sétát tettek a nemzeti sírkertben, felkeresve hazánk nagyjainak nyughelyeit.

zssir201710

Angol projektdélután

A Dorogi Zsigmondy Vilmos Gimnázium őszi programjait ebben a tanévben is még színesebbé tette az angol projektdélután.

Október 25-én, a tanítási órák után az iskola épületében gyűltek össze az angol nyelvet tanuló 9 -10. osztályos diákok, valamint a dorogi általános iskolákból meghívott 7- 8. osztályos diákok és tanáraik. A gimnázium angol szakos pedagógusai idén egy angol nyelvet beszélő országba kalauzolták a diákokat.
Az Amerikai Egyesült Államokról szóló rövid videók megtekintése után, a diákok 5-6 fős csoportokban járták végig az állomásokat, melyek mindegyikén egy-egy amerikai államról szerezhettek ismereteket. Alaszka, Texas, Kalifornia és New York állam megismerése után ismét összegyűltek a tanulók, ahol az eredményhirdetésre várva poszterek készítésével és énekléssel tették felejthetetlenné a délutánt.
Bízunk abban, hogy az itt átélt élmények arra ösztönzik az általános iskolás tanulókat, hogy szeptembertől iskolánk diákjai legyenek!

ap201710

Baumit üzemlátogatás

A Zsigmondy Vilmos Gimnázium 10. B osztályos tanulói üzemlátogatáson vettek részt a Baumit Kft. dorogi telephelyén. Mocsnik Imre a kőbánya üzemvezetője október 25.-én lehetőséget biztosított egy robbantás megtekintésére. Mindenki nagy áhítattal figyelte a viszonylag rövidke pillanatot, amivel a kőbánya újabb nyersanyaghoz jutott. Megtudhattuk, hogy többek közt vakolat és térburkolat lesz belőle. Köszönjük a lehetőséget!

baumit

MOZDULJ A KLÍMÁÉRT 2017!

Az idén első alkalommal a Dorogi Zsigmondy Vilmos  Gimnázium, 10.B osztálya is csatlakozott az Éghajlatvédelmi Szövetség által kiírt környezetvédelmi projekthez. Az október 9-től kezdődő akcióhéten a diákok a választható feladatok közül többet is nagy lelkesedéssel oldottak meg. Élő mandalával szimbolizálták a Napot és a Földet, illetve egy napra jelképesen elfoglalták az iskola épülete előtti parkolót, arra buzdítva ezzel a tanárokat és diákokat, hogy autóik helyett környezetkímélő módon jussanak el a gimnáziumba. Élő növényekkel, krétarajzokkal és környezetbarát közlekedési eszközökkel varázsolták zöldebbé az iskola környékét a hét zárónapján.

 DSC6219 a

Pályázat

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett EFOP-1.8.5 „Menő menzák az iskolában – Egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő programok” pályázatra a Zsigmondy Vilmos Gimnázium által benyújtott projekt nyert.

A program lehetőséget ad az Egészség hete programunk bővítéséhez.

Célja:

  • szemléletformálás az egészséges táplálkozás, életmód népszerűsítése érdekében
  • az iskolai étkezéshez szükséges eszközök-, bútorzat fejlesztése.

A közel 15 millió Ft jelentős támogatást biztosít az intézmény belső- és külső megújulásához.