• slide_01.jpg
  • slide_02.jpg
  • slide_03.jpg

Híreink

Tájékoztatás

Központi írásbeli felvételi vizsga

Időpont:

2019. 01. 19. (szombat) 10:00

Megjelenés:

2019. 01. 19. 9:30

Szükséges: személyi igazolvány/diákigazolvány

A vizsga időigénye:

45-45 perc (15 perc szünet)

Elérhető pontszám:

50-50 pont

Használható:

fekete/kék toll, rajzhoz ceruza, egyéb segédeszközök

Megtekintés:

2019. 01. 29. (kedd) 8:00-16:00

Vizsga eredmények:

2019. 02. 07. iskola honlapján

Az értékelő lapok a portán átvehetők.

Eredményes felkészülést kívánunk!

Szalagavató

A Zsigmondy Vilmos Gimnázium végzős diákjainak 2018. december 7-én volt a szalagavatójuk. Ez az esemény minden diák életében egyszeri és megismételhetetlen pillanat. Ekkor az érettségire készülő tanulók szíve fölé tűzik a monogramjukkal és a középiskolai tanulmányok kezdetét és végét jelző dátummal díszített szalagot.

A szalagtűzést követően a már hagyománnyá vált ünnepi műsorral ajándékozták meg a tanulók szüleiket, tanáraikat és a jelenlévőket. Ezen jelentős eseményre a diákok már szeptember óta lázasan készültek. Hallhattuk Márai Sándor sorait a barátságról és szemtanúi lehettünk az osztályok által bemutatott keringőnek, melyet szép báli ruhákban adtak elő, az osztálytáncoknak és az elmúlt éveket összefoglaló rövid videóknak. Az ünnepi műsort követően a művelődési ház bálteremében a diákok felkérhették szüleiket egy táncra, beszélgethettek tanáraikkal és rokonaikkal.

sza20181210

MOZDULJ A KLÍMÁÉRT!

A MOZDULJ A KLÍMÁÉRT! projekt tavalyi kampányhetén elért sikereiért a Gimnázium 11.B osztálya az osztályfőnök vezetésével ajándék síelésen vehetett részt a dorogi sídombon. A Sítechnika segítőkész munkatársai gondoskodtak arról, hogy mindenki épségben és nagyon jó kedvvel térjen haza a felejthetetlen délutáni programról. 

mk20181209

Gratuláció

Hubácsek Péter a Zsigmondy Gimnázium 9.A osztályos tanulója, a tatabányai Dózsa György Sportiskolai Általános Iskola által kiírt megyei versíró pályázaton 2. helyezért ért el. Gratulálunk neki!

vp20181205

Tájékoztatás

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

2018. 12. 17-én áramszünet lesz.

A Fenntartó engedélyével a Munkaterv a következő módon változik:

2018. 12. 17. (hétfő) tanításnélküli munkanap

2019. 02. 18. (hétfő) tanítási nap.

2018. október 1-én került sor a Boldog Iskola és Boldog Óvoda címátadó ünnepségre, melynek helyszíne az Erkel Színház volt.

A regisztrációs pultnál mindenki átvehette az oklevelet és az iskola szakmai csomagját.

Az első emeleti büfé előtt Boldogságóra fákat lehetett aláírni, illetve aki szerette volna kipróbálhatta a Pozitivity társasjátékot.

A nap folyamán Bagdi Bella beszélt a Boldogságóra programról, Prof. Dr. Bagdy Emőke tartott szívhez szóló előadását Korszellem, mentalitás és a kárvallott pedagógia címmel, majd pedagógusok osztották meg velünk tapasztalataikat a Boldogságórákról. A szünet után Szutorisz-Szügyi Csongor tankerületi igazgató előadását, Prof. Oláh Attila: A boldogság a pszichológia tudomány szemszögéből című beszámolóját és Vargha András: Hogyan hatnak a boldogságórák? felmérésének eredményeit hallhattuk.

A Zsigmondy Gimnázium az idén második alkalommal vette át az oklevelet.

Meglátásunk szerint sokkal könnyebb feladata van egy óvodapedagógusnak, vagy általános iskolában tanító pedagógusnak, mint egy középiskolában tanítónak. Én az osztályfőnöki órák keretén belül vettem hasznát. Diákjaim eleinte kicsit megmosolyogva álltak a Boldogságórákhoz, aztán az idő előrehaladtával már várták őket. A foglalkozások során készítettünk Hálafát, a célok kitűzéséhez látványtáblát, sokat beszélgettük és játszottunk.

Terveink szerint az idei tanévben több csoportban tartunk Boldogságórákat.

bi20181003