• slide_01.jpg
  • slide_02.jpg
  • slide_03.jpg

Híreink

Valentin napját ünnepeltük a Gimiben.

A falakon, ajtókon, ablakokon sok-sok szív volt látható, mely szimbolizálta a diákok hozzáállását is. Mindenki várta, hogy üzenetet küldhessen szívéhez legközelebbi társának, amire minden szünetben volt lehetősége. Ahogy arra is, hogy különböző süteményeket kóstolhasson a 10. B tanulóinak jóvoltából. A két nagyszünetben fotózásra is volt lehetőség egy virágos fal előtt, vagy éppen egy díszes keret mögött. Több diák feliratozott pólóban járta az iskola folyosóit, és ingyen ölelkeztek diáktársukkal. A hangulatot tovább fokozta az iskolarádióból szóló zene. Összeségében elmondható, hogy a diákok átérezték ezt a napot, ami nem feltétlenül a szerelemről, sokkal inkább a barátságról szólt. 

Valentin nap 2019 collage

Nyertes pályázat a Gimiben

honvedelmi sportszovetseg

A Zsigmondy Gimnázium megnyerte a Honvédelmi Sportszövetség által meghirdetett iskolai programokat támogató pályázatát.

A témahét programjai:

  • 171 éves a Magyar Honvédség (kiállítás)
  • sportversenyek (övbirkózás, íjászat, egyenes kardvívás)
  • tanulmányi kirándulás a Monostori erődbe
  • rendkívüli történelem órák (Hadtörténeti ismeretek, Hadviselés alapjai, Hadikultúrák, „De sagittis hungarorum libera nos, Domine!”)

A közel 1 millió Ft-os összeget a programok megvalósítására és eszközök beszerzésére fordítjuk.

TÉMANAPOK A ZSIGMONDYBAN

Idén február 4-én és 5-én tartottuk meg iskolánkban a pályaválasztási témanapokat. A végzős osztályok diákjai és néhány érdeklődő tanuló a 11. évfolyamból előadásokat hallgathattak meg, melyeken a továbbtanulással kapcsolatban szereztek hasznos információkat. Jelen voltak egyetemek (ELTE, BME) képviselői, akik bemutatták a képzéseket, és előrevetítették a várható pontszámokat. Az Adyligeti Rendészeti Szakgimnáziumban folyó oktatás során a rendőri és a határrendészeti munkára készítik fel diákjaikat. Iskolánk volt tanulója a META Don Bosco Szakgimnázium képzéseiről adott tájékoztatást, amely az érettségi utáni képzésre irányul, ill. mesélt tapasztalatairól is. A Munkaügyi Központ dolgozója is fontos tájékoztatást adott a diákoknak, megmutatta, hogy a NPP oldalon milyen hasznos dolgokat (kérdőívek, foglalkozás leírások, foglalkozásokat bemutató filmek stb.) találnak.

tn20190207

Szülői értekezlet

Kedves Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2019. 02. 13. (szerda) 17:00 órakor szülői értekezletet tartunk. Előtte; 16:30-kor szülői munkaközösségi megbeszélés lesz az I. emeleti nyelvi laborban.

Kérem Önöket, szánjanak időt arra, hogy megbeszéljük közös dolgainkat, segítve ezzel a II. félévben gyermekeink fejlődését, előbbre jutását.

Adó 1%

kep1

2018. október 1-én került sor a Boldog Iskola és Boldog Óvoda címátadó ünnepségre, melynek helyszíne az Erkel Színház volt.

A regisztrációs pultnál mindenki átvehette az oklevelet és az iskola szakmai csomagját.

Az első emeleti büfé előtt Boldogságóra fákat lehetett aláírni, illetve aki szerette volna kipróbálhatta a Pozitivity társasjátékot.

A nap folyamán Bagdi Bella beszélt a Boldogságóra programról, Prof. Dr. Bagdy Emőke tartott szívhez szóló előadását Korszellem, mentalitás és a kárvallott pedagógia címmel, majd pedagógusok osztották meg velünk tapasztalataikat a Boldogságórákról. A szünet után Szutorisz-Szügyi Csongor tankerületi igazgató előadását, Prof. Oláh Attila: A boldogság a pszichológia tudomány szemszögéből című beszámolóját és Vargha András: Hogyan hatnak a boldogságórák? felmérésének eredményeit hallhattuk.

A Zsigmondy Gimnázium az idén második alkalommal vette át az oklevelet.

Meglátásunk szerint sokkal könnyebb feladata van egy óvodapedagógusnak, vagy általános iskolában tanító pedagógusnak, mint egy középiskolában tanítónak. Én az osztályfőnöki órák keretén belül vettem hasznát. Diákjaim eleinte kicsit megmosolyogva álltak a Boldogságórákhoz, aztán az idő előrehaladtával már várták őket. A foglalkozások során készítettünk Hálafát, a célok kitűzéséhez látványtáblát, sokat beszélgettük és játszottunk.

Terveink szerint az idei tanévben több csoportban tartunk Boldogságórákat.

bi20181003