• slide_01.jpg
  • slide_02.jpg
  • slide_03.jpg

Híreink

Vöröskereszt 48. elsősegélynyújtó verseny megyei forduló Tatabányán

A Gimnázium csapata május 18-án, szombaton a tatabányai Vértes Centerben megrendezett 48. elsősegélynyújtó verseny megyei fordulóján vett részt. Nagyon örülünk annak, hogy a tapasztalatszerzés mellett a negyedik helyet értük el.

A csapattagok két osztály tanulói. A 9. B osztályból jöttek: Bagó Liliána, Simonek Renáta, Szabó-Czimbalmos Evelin, Vozák Tímea, valamint a 10. B osztályból Vig Anna.

A felkészülésben a csapatot segítette: Pásztor Anita, iskolánk védőnője.
Nagyon köszönjük a felkészítést. Továbbá köszönjük szépen az iránymutatást Reich Zoltánnak.

A következő tanévben ismét megmérettetjük tudásunkat.

vk20190520

Elsősegély verseny

Az egészség hetében fellelkesedve a Gimnázium 5 tanulója részt vett a Vöröskereszt által szervezett 48. Elsősegély versenyen; május 03-án Esztergomban. A versenyzők a 9. B osztály tanulói: Csuport Ákos, Juhász Antónia, Simonek Renáta,Szabó-Czimbalmos Evelin és Vozák Tímea. A részvétel célja elsősorban a tapasztalatszerzés volt. A feladatok életszerű baleseti helyszínek voltak, ahol néha komoly problémákat okoztak a hozzátartozók szerepét játszó "színészek". Csapatunk sikeresen bejutott a megyei fordulóba, amelyet május 18-án rendeznek Tatabányán. 

A felkészülést lelkesen folytatjuk.

ev20190507

Ballagás 2019.

   A ballagás mindig örömteli és fájdalmas pillanat is egyben. Idén 85 végzős diák búcsúzott május 4-én a gimnáziumtól, tanároktól és diáktársaktól.

   A meghitt pillanatot a borongós idő sem ronthatta el: az iskolát virágözön díszítette a ballagók tiszteletére. A 11. és 12. évfolyamosok búcsúbeszéde után, Lőrincz Lívia igazgató asszony szólt a végzősökhöz. A műsor színvonalát emelte Hódi Erik 11. a osztályos tanuló versmondása, Jácint Vanessza 11. b osztályos tanuló fuvolajátéka és Nagy Panna 12. c osztályos tanuló éneke.

   Sok sikert kívánunk végzőseinknek az érettségihez!

b20190506

Német projektdélután

Április végén rendeztük meg gimnazistáink segítségével a német projektdélutánunkat, amin 6 általános iskola 10 csapata vett részt. A vendégdiákoknak 10 állomáson izgalmas feladatokat kellett megoldaniuk. Volt zene-, mese-, rejtvény-, ügyességi-, és országismereti állomás is. A Goethe Intézet játékötletei és ajándéktárgyai nagyon tetszettek mindenkinek.

"Es hat jedem Spaß gemacht."

np20190503

Megyei Atlétika Diákolimpia

Április 29-én került megrendezésre a Megyei Atlétika Diákolimpia verseny, a tatai edzőtáborban.

A Zsigmondy Gimnáziumot egy fő, Sovány Erhard 12.B osztályos tanuló képviselte.

Két versenyszámban, 100m és 400m-es síkfutásban indult. Rossz időjárás ellenére nagyszerű eredményeket ért el.

400m-en profi sportolókat megelőzve I. helyen futott be, 100m-en a IV-ként érkezett célba.

Teljesítményére nagyon büszkék vagyunk!

Felkészítő tanárok: Osvald Zsanett - Hajnal Zoltán

mdo20190503

A Menő-menza pályázat keretén belül lehetőségünk nyílt arra, hogy megismerkedjünk a zöldség- és gyümölcsszobrászat rejtelmeivel. Iskolánk volt diákja (Szabó Julcsi) mutatta meg nekünk hogyan kell bánni az eszközökkel, késekkel. Nagyon szép faragott tököt és dinnyéket hozott magával. Megtudtuk tőle, hogy egy-egy ilyen nagyobb remekmű elkészítése kb. két órát vesz igénybe. Mi almafaragással próbálkoztunk. Volt, akinek nagyon ügyesen ment és sikerült szép asztaldíszt alkotni. Ők majd otthon is próbálkozhatnak különböző zöldségek és gyümölcsök faragásával.

mm20180921